Sınıf içinde oynanabilecek oyunlar
- Kelime Zinciri: Her öğrenci, önceki kişinin söylediği kelimenin son harfiyle başlayan yeni bir kelime bulur.
- Tabu: Bir öğrenci, belirli bir kelimeyi tarif etmeye çalışırken belli kelimeleri kullanamaz; diğerleri kelimeyi tahmin etmeye çalışır.
- Doğru Yanlış: Öğrencilere doğru ya da yanlış ifadelerle ilgili sorular sorulur, doğru cevapları bulmaları istenir.
- Mimik Oyunu: Belli bir konsepti ya da kelimeyi sadece mimiklerle anlatmaya çalışan bir öğrenci, diğerleri tahmin etmeye çalışır.
- Bilgi Yarışması: Dersle ilgili sorular içeren bir bilgi yarışması düzenleyin.
- Kim Kimi Çiziyor: Bir öğrenci, seçilen bir kişiyi tahta üzerinde çizer ve diğer öğrenciler bu çizimden kişiyi tahmin etmeye çalışır.
- Hızlı Soru Cevap: Hızlı bir şekilde cevaplanması gereken kısa sorular sorun ve öğrencilere ilk doğru cevabı veren puan kazansın.
- Buz Kırma: Her öğrenci, sınıftaki bir başka öğrenciyle tanışmak ve o kişinin hakkında bir şey öğrenmek amacıyla bir partnerle eşleşir.
- Sessiz Film: Öğrencilerden belirli bir konsepti ya da hikayeyi sessiz film tarzında canlandırmalarını isteyin.
- Ters Tabu: Bir öğrenci, bir kelimeyi açıklayarak değil, tam tersini söyleyerek diğerlerinin tahmin etmeye çalıştığı bir oyun.
- Harf Bulmaca: Belirli bir konuyla ilgili kelimelerin sadece harflerini vererek öğrencilerin bulmacayı çözmelerini sağlayın.
- Zaman Makinesi: Öğrenciler, belirlenen bir konuda geçmişe veya geleceğe giderek o konuda ne yapacaklarını hayal etmeye çalışırlar.
- Bağlantı Kurma: Her öğrenci, kendisiyle alakalı bir şeyi anlatır ve diğerleri bunu birbirleriyle nasıl bağlantı kurabileceklerini düşünmeye çalışır.
- Şehir Şehir Ülke: Belli bir harfle başlayan şehir, şehir ve ülke isimlerini hızlıca sıralayarak devam ettirilen bir oyun.
- Müzikle Bağlantı: Belirli bir konuyla ilişkilendirilmiş şarkılar dinletilir ve öğrenciler bu şarkıların neden seçildiğini tahmin etmeye çalışır.
- Zeka Soruları: Zorlu, düşündürücü sorular sorarak öğrencilerin mantıklı düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlayın.
- Balon Patlatma: Her balon, içinde bir konu veya soru bulunan kağıtlarla doldurulur; öğrenciler balon patlatarak içerideki konuyla ilgili bir şeyler yapar.
- Sıralama Oyunu: Öğrencilere belirli bir sıra düzenlemeleri, sınıflandırmaları veya gruplamaları için konular verin.
- Anlık Fotoğraf: Öğrencilere belirli bir konuda hızlıca bir şeyler çizmelerini veya yazmalarını isteyin.
- Kıyaslama: İki şey arasındaki benzerlikleri veya farkları tartışarak öğrencilerin kıyaslama yeteneklerini geliştirmelerini sağlayın.